Blog

Wat is het nut van goede SEO-teksten

het-nut-van-goede-seo-teksten
Geen categorie

Wat is het nut van goede SEO-teksten

Wanneer je werkzaam bent in de online wereld, heb je er ongetwijfeld wel eens van gehoord: SEO. Search Engine Optimization, ook wel zoekmachineoptimalisatie genoemd. Maar wat is het eigenlijk precies en waarom zou je hier iets mee doen? In deze blog vertellen wij je er alles over!

Bovenaan in de zoekmachine
‘Googlen’, het is inmiddels een werkwoord geworden. Iets opzoeken op internet begint in de meeste gevallen met een bezoekje aan zoekmachinegigant Google. Wanneer je een onderneming hebt, is het daarom heel logisch dat je graag wilt dat jouw bedrijf hierop goed vindbaar is. Het liefst wil elk bedrijf natuurlijk boven aan pagina één staan in de zoekresultaten.

In de praktijk is dit echter best lastig. Wanneer je onderzoek gaat doen, zie je dat er veel concurrentie is. Misschien doen ze het zelfs wel beter dan jij. Het feit dat jouw buurman boven jou in de zoekresultaten verschijnt, komt door de robot waarmee Google websites doorzoekt. Deze robot leest alle teksten die op jouw website staan. Hoe relevanter de teksten zijn, hoe waardevoller de robot jouw website inschat. Google wil namelijk niets liever dan waardevolle informatie aanbieden aan zijn gebruikers.

SEO teksten schrijven
Relevante informatie bieden is dus heel belangrijk. Dat is waar SEO om de hoek komt kijken. Bij Elgersma Online zijn we er behoorlijk bedreven in. Wij scannen jouw website, analyseren jouw onderneming en optimaliseren de teksten op jouw website vervolgens voor Google. Allemaal met als doel om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te verschijnen.

Een SEO plan op maat
Wil je hier graag meer over weten? Dan kunnen wij je een aantal interessante praktijkvoorbeelden laten zien. Wij vinden het echter nog veel leuker om een plan op maat voor jouw onderneming te maken. Dit doen we graag bij ons op kantoor onder het genot van een bakkie koffie. Neem even contact met ons op en kom gezellig bij ons langs! Waar je ons kunt vinden? Google maar even 😉

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch